Kindercoach, oudercoach en Ik Leer Leren trainer   Tel. 06-40393399   info@coachpraktijkhettycornelis.nl

Over mij

Ik ben Hetty Cornelis en in mijn praktijk begeleid ik kinderen in nauwe samenwerking met hun ouders. Ik richt mij met name op gevoelige kinderen zoals bijvoorbeeld kinderen met ADHD, ADD en autisme. Met mijn speelse aanpak krijg ik snel toegang tot kinderen zodat we het probleemgedrag kunnen ombuigen tot acceptabel gedrag. Kinderen voelen zich weer prettig waardoor ouders weer grip krijgen op de situatie. 

Op het moment dat bij mij de diagnose ADD en hooggevoeligheid werd gesteld, ontdekte ik dat mijn denkwijze en gevoelsleven anders was dan dat van de meeste mensen. Ik was dagelijks overprikkeld, ontzettend onzeker en ik kwam nooit tot rust.

Ik leerde hoe ik tot rust kon komen waardoor ik weer een vrolijk en energiek mens werd. Ik volgde een opleiding tot opvoedkundige en ontwikkelde mij op gebied van ADD, ADHD, autisme, hooggevoeligheid. 

Als werkende moeder weet ik hoe belangrijk het is om:

  • elkaar te begrijpen door naar elkaar te luisteren
  • een prettige ontspannen sfeer in huis te creëren
  • structuur en regelmaat in het gezin te behouden
  • tijd en energie over te houden om leuke dingen te doen met elkaar
  • steeds opnieuw te denken in oplossingen in plaats van te denken in problemen, hoe lastig dat soms ook is

Bovenstaand rijtje is nog belangrijker geworden toen onze zoon ook ADD bleek te hebben. De aandacht ging uit naar structuur en rust en ik moet zeggen, dat is gelukt! Onze zoon zit weer goed in zijn vel.

‘Ik deel graag mijn kennis met jou en je kind, zodat jullie weer van elkaar kunnen genieten’

 

Hetty Cornelis

Werkervaring en opleiding:

Als oplossingsgerichte opvoedkundige en ‘Ik Leer Leren’-trainer heb ik veel kinderen en ouders geholpen. Naast mijn werk als kinder- en oudercoach werk ik ruim 13 jaar bij TragelZorg. Mijn ruime ervaring met mensen en kinderen met uiteenlopende diagnoses en beperkingen vormen een degelijke basis voor mijn praktijk.

‘Met mijn (werk)ervaring kan ik me verplaatsen in de denkwereld van het kind en weet ik waar jij als ouder mee worstelt’. 

Missie:

Daarom is het mijn missie om alle ervaring, informatie en creativiteit te delen zodat ouders en kinderen weer harmonie en rust krijgen. Mijn deur staat wagenwijd open voor kinderen en hun ouders die samen het beste uit zichzelf en elkaar willen halen!

Mocht je na het lezen van de informatie op deze website nog vragen hebben, schroom dan niet om contact met me op te nemen. Dat kan telefonisch op nummer 06 – 40 39 33 99 of via het contactformulier

Graag tot ziens in mijn praktijk!

Fijne groet,

Hetty

Lees verder bij Werkwijze en tarieven over hoe ik te werk ga als kinder- en oudercoach.