Kindercoach, oudercoach en Ik Leer Leren trainer   Tel. 06-40393399   info@coachpraktijkhettycornelis.nl

Werkwijze-tarieven

Mijn werkwijze

Kindercoaching

De kinderen die ik coach zijn vaak gevoeliger dan hun leeftijdsgenootjes, waardoor zij belevenissen van de dag op een andere manier verwerken. Soms uit zich dat in negatief gedrag zoals eerder omschreven. Ik leer kinderen nieuwe vaardigheden, in plaats van ongepast gedrag.

 • Ik kijk en luister naar het kind en sluit aan bij zijn of haar interesses en belevingswereld. Spelvormen, verhalen, creatieve opdrachten of buitenspelen behoren tot de mogelijkheden.
 • Ik leer kinderen wat ze anders kunnen doen in moeilijke en/of vervelende situaties.
 • Ik leer hoe kinderen de prikkels van de dag kunnen verwerken.

Oudercoaching

Ouders van gevoelige kinderen worden ertoe gedwongen om hun manier van opvoeden aan te passen. Inzicht krijgen in de situatie is daarmee van onschatbare waarde. Ik help ouders te begrijpen waar het gedrag vandaan komt. Ik leer ouders hoe zij op een andere manier met hun kind kunnen communiceren, waardoor het kind ruimte voelt zich anders te gedragen.

 • Ik geef ouders inzicht in de leef- en denkwereld van hun kind en nieuwe inzichten op vastgelopen situaties.
 • Ik help ouders van een afstand te kijken naar hun situatie. Door middel van gesprekken ontdekken we nieuwe mogelijkheden en gaan er op een praktische manier mee aan de slag.
 • De samenwerking tussen kind, ouder en coach zorgt voor grip, begrip en een sterkere band.

 

“Samen vinden we een passende oplossing”.

Hoe doen we dat?

 1. Kennismaking/informatie:
  We leren elkaar kennen door middel van een kennismakingsgesprek. Dit kan persoonlijk, via de telefoon of per mail. We bespreken de situatie en bekijken de mogelijkheden voor je kind en/of voor jezelf. Als we ontdekken dat ik de juiste hulpverlener ben voor jullie, maken we een afspraak voor een eerste gesprek.
 2. Een eerste gesprek:
  Dit gesprek vindt bij voorkeur plaats met beide ouders. Dit kan bij mij in de praktijkruimte of bij jullie thuis. Vooraf is afgesproken of jullie kind hier wel of niet bij aanwezig is. Het eerste gesprek is niet verbonden aan een strakke tijdslimiet. Het is vooral belangrijk dat jullie een indruk krijgen van mijn coachstijl en dat ik inzicht krijg in jullie hulpvraag. In een eerste gesprek maken we afspraken voor het vervolg.
 3. Coaching:
  De gesprekken kunnen ofwel enkel met het kind plaatsvinden, enkel met jullie als ouders of gewoon samen. Deze sessies vinden bij voorkeur plaats in mijn praktijkruimte. De hoeveelheid gesprekken varieert van 4 tot 10 sessies.

werkwijze coach

Tarieven

1. Kennismaking/informatie gratis en vrijblijvend
2. Eerste gesprek (ca. 1,5 uur) € 60,-
3. Coaching (1 uur) € 60,-
Eventuele reiskosten (>10 km) €  0,19/km

(Bovenstaande prijzen zijn incl. 21% BTW)

Zorgkosten

De kosten kunnen als zorgkosten worden opgeven bij de belastingdienst. Meer informatie hierover kun je vinden op www.belastingdienst.nl

PGB

Indien er sprake is van een rugzakje of PGB, kunnen de kosten hieruit worden betaald. Meer informatie hierover op www.rijksoverheid.nl.

Zorgverzekering

In de meeste gevallen wordt kindercoaching niet vergoed door de zorgverzekeraar. Informeer hierover bij jouw zorgverzekeraar.

Ben ik de juiste hulp voor jullie?

Zet dan de eerste stap en bel 06 – 40 39 33 99 voor een gratis kennismaking!